Some of our clients

Over DC

DC (Dijksman Communicatie) is een communicatiebureau gespecialiseerd in PR voor merken met stijl. We pakken niet zomaar alles aan, maar kiezen bewust voor merken die bij ons passen. Merken waar we al van houden of waar we op slag verliefd op worden. Want pas als we van een merk houden, kunnen we iedereen vol passie over onze liefde vertellen.

Wie

Karin Dijksman (oprichter en eigenaar)
DC werd in 2008 opgericht door Karin Dijksman (1970). Karin groeide op in Rotterdam waar haar ouders een modezaak hadden op de Nieuwe Binnenweg. Na school kon je haar vinden in het atelier waar ze winkeltje speelde met de naaisters. Ze wilde vroeger altijd kunstenaar worden en tekende en schilderde op alles wat los en vast zat.

Ze koos al snel voor het PR en Communicatie vak. Ze was onder andere adjunct directeur Protocol van het Olympisch Comité tijdens de Spelen van ‘92 in Barcelona. Daarna werkte ze 7 jaar voor de Hogeschool van Amsterdam als Marketing en Communicatie Functionaris voor o.a. het Fashion Management & Design Instituut en de Johan Cruyff University.

In de avonduren gaf ze communicatietraining en Spaanse les op de HvA en volgde ze de beroepsopleiding voor fotograaf aan de Foto Academie in Amsterdam. Na de HvA werkte Karin een periode als freelance fotograaf voor o.a. de Avantgarde en Veronica Magazine.

Daarna werkte ze 4 jaar als PR Consultant bij PPGH JWT, de Nederlandse tak van het Amerikaanse reclamebureau J. Walter Thompson. Hier was Karin medeverantwoordelijk voor de PR van o.a. Vodafone, Mini, Philadelphia, Wilkinson Sword, TNT Express en Knorr.
 
Brigitte Damstra (PR Manager)
Brigitte Damstra groeide op in Franeker. Als ze niet in huis aan het schommelen was, verzorgde ze verstoten kippen. Later verhuisde de familie naar Castricum en na school en in ’t weekend was Brigitte op het strand te vinden. Ze spaarde parfumflesjes en deed mee met zangwedstrijden samen met een groepje vriendinnen. Chap, de Golden Retriever was haar lievelingshuisdier en ook de katten Tijger en Panter maakten deel uit van de dierentuin, die verder bestond uit kippen, konijnen en een hamster.

Na de middelbare school koos Brigitte voor Technische Commerciële Confectiekunde. In de vrije uurtjes werkte ze in een kledingzaak en dat voelde al snel alsof het haar eigen winkel was. Niet lang daarna gaat ze aan de slag als stewardess, want ze wilde werken en reizen graag combineren. Na tweeënhalf jaar is ze per ongeluk de PR ingerold, via haar huisgenoot.

’s Nachts kun je Brigitte wakker maken voor een vers stokbroodje met Roquefort. En ze zou nog wel eens een lange vlucht willen maken met aan de ene kant Michiel Huisman en aan de andere kant Oprah Winfrey naast zich. Tot slot zou ze graag als ‘bad guy’ een rol willen in de TV serie Dexter.

Vivian Paarlberg (PR Consultant)
Vivian (1987) is geboren in Wijk bij Duurstede en had een gigantische berenverzameling toen ze klein was. Ze las de buurtkinderen voor toen ze zelf nog niet eens kon lezen. Een echte verhalenverteller! Acteren was haar passie. Urenlang playbackte ze voor de spiegel de Spice Girls en voerde samen met haar broer toneelstukken op.

Na school ging ze naar de hotelschool om haar passie voor koken verder te ontwikkelen. Na de hotelschool trok het communicatie vak. Eerst volgde ze de HBO opleiding Communicatie Management en daarna de Masteropleiding Marketing en Voorlichting aan de VU in Amsterdam. Ze is dol op het verzinnen van slogans, reclamecampagnes en PR stunts. Als ze haar creativiteit en taaltalent kwijt kan, dan voelt Vivian zich als een vis in het water.

Organiseren zit ook in haar bloed. Zo hielp ze mee met de organisatie van de Prix d’Excellence van tijdschrift Marie Claire en de Astir Awards, de prijzen voor de beauty industrie. Bij Dijksman Communicatie kan Vivian al haar kwaliteiten kwijt.